Curenți

Electroterapia utilizează o serie de curenți de joasă frecvență, de medie frecvență, curenți galvanici, în funcție de afecțiunile pacientului și de comorbiditățile asociate. Urmărește obținerea unui efect analgetic, antiinflamator dar și de stimulare neuromusculară. Este utilizată în artroze, tendinite, bursite, în nevralgii, în spondiloze cervicale, lombare, precum și în dermatologie.

Laser terapia

Laser terapia sau amplificarea luminii prin emisie stimulată de radiații este o metodă terapeutica noninvazivă cu un efect important de favorizare a consolidării fracturilor și a regenerării nervoase, având și efecte antiinflamatorii, analgetice și antiedematoase. Este indicată atât in recuperarea medicală posttraumatică, cât și in afecțiunile din sfera reumatologică.

Ultrasunetul

Ultrasunetul este o procedură de mecanoterapie și de termoterapie care transmite vibrații mecanice în regim continuu sau pulsat în organism, generând efecte de combatere a durerii și a inflamației, activarea circulației sangvine, precum și relaxarea musculară.

Magnetoterapia

Magnetoterapia este o metodă terapeutică non-invazivă, non-termică, ce utilizează un câmp electromagnetic, generând efecte terapeutice de tip sedativ, excitant, în funcție de formula de aplicare. Este o procedură cu o mare putere de pătrundere în țesuturile organismului, fiind utilizată chiar și pe aparatele gipsate, pe orteze, fără prezența implantelor metalice.

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic mecanic reprezintă o formă de masaj aplicat în scop preventiv sau terapeutic cu ajutorul unor compresii pneumatice specifice. Ajută la îmbunătățirea circulației veno-limfatice, are rol de eliminare a toxinelor și combate efectele negative ale oboselii. Drenajul limfatic este indicat în afecțiunile circulatorii periferice și stările postoperatorii.